Search This Blog

Monday, 12 November 2012

Rewind : Mencari jamu yg sesuai

Masa melahirkan 4 anak sebelum ni makan jamu berbagai brand. Selalu tak habis makan pil2 nya. Beli mahal...RM100 ke atas.

Mengandung kali ni ibarat mengandung buat pertama kali sebab dah 7 tahun berlalu & tak ada intention nak mengandung lagi masa tu.

Jap... patah balik sebelum mengandung.

Selepas  dapat anak ke4 rasa macam nak stop dah. Tapi since kerja kat hospital specialist ni asyik tengok bayi orang baru lahir teringin pulak nak mengandung lagi. Tambahan pulak kakak kecik selalu minta adik. Hmm apa lagi... start la planning utk mengandung semula.

Saturday, 6 October 2012

conceive@40

Dah lama tinggalkan blog. Just wrote a brief intro last yr masa mula conceive my no.5.
Sekrg baby dah almost 11 mths old.

Alhamdulillah... masa pregnant tak ada alahan langsung.

Masa mula2 dapat tahu mengandung macam2 benda terfikir.  Ye la... dah 40. Kena fikir faktor kesihatan diri...kesihatan baby juga...takut juga baby nanti kurang itu kurang ini. Tapi at the same time sangat gembira coz suka sangat dengan baby. Selalu nampak baby kat hospital... teringin to have my own baby... after 7 years.

Perasaan yang tak dapat digambarkan bila rasa baby bergerak dalam perut... nampak bentuk anggotanya yang comel kat permukaan perut sangat mengujakan.