Search This Blog

Thursday, 14 February 2013

Baby AW pandai cubit

Baby AW sekarang dapat benda baru. Dia suka hulurkan tangan sambil menuding jari telunjuknya ke arah benda yang dia suka sambil tersenyum. Risau jugak .... dia senyum kat siapa?

Satu lagi dia suka 'twit' guna tgn ...  camana ek nak describe? Masa kecik2 kita main kejar2 pastu kalau org nak tangkap kita kata 'twit' atau 'chop' sambil tunjuk isyarat tangan serupa juga bila kita nyanyi twinkle2 little star tu.

Wednesday, 13 February 2013

Baby AW demam

Kesian baby. Balik kampung je mesti demam.
Malam tu panas badan dia. Letak cool fever kat dahi dia marah. Baru 11 bulan dah pandai tarik buang benda tu.

So apalagi.. kena jaram dgn air la. Petua kwn2 SID: letak basic h sikit dlm air & jaram... & lap badan baby. Alhamdulillah lepas beberapa minit turun panas dia.

The next morning mandikan baby dengan beberapa titk basic h. Alhamdulillah dah tak demam.

Tuesday, 12 February 2013

SET C - SET BERPANTANG SHAKLEE

Set C Berpantang Shaklee consists of :
1) Vitalea
2) B complex
3) Vitamin c
4) Zink

pada harga hanya RM100.... bekalan utk 40 hari.

Saya mula makan vits set c ni in my 2nd week lepas bersalin. Tak terlambat walaupun dah lepas 2 minggu.

Alhamdulillah rasa cergas, bertenaga walaupun malam2 berjaga sebab menyusukan anak. Biasa la dlm pantang bayi akan terjaga dan berjaga di waktu malam... & pada waktu siang kadang2 tak tidur jugak.

Bibik balik kampung dia 2nd week tu la sebab dah lama tak balik. Cerita pasal bibik dalam entri lain... khusus tentang dia je.

So bibik tak ada... hubby pun dah habis cuti... berpantang pun takat makan vitamin shaklee & of course bertungku. Tapi kena buat sendiri semua tu.

Alhamdulillah... dengan izin Allah semua berjalan lancar... Baby sihat... mama dia pun sihat. Mama dia boleh buat kerja rumah tanpa rasa letih atau lemah. Hubby & anak2 yang lain yang dah besar pun banyak membantu.

Rewind : Akhirnya ku bertemu denganmu

Dah lepas bersalin masih tak ketemu jamu pilihan hati. Baca blog sana sini terjumpa blog Mommy Razim Beautiful and Healthy Life.

Terus contact Aula utk order trial set pantang Shaklee.

Rewind : 20 Mar 2012

Expected due date : 16 Mar 2012.
Still no sign of contraction.

18 Mar 2012 : Appointment with o&g specialist Pusrawi Kota Damansara, Dr Zarina.

19 March 2012 : Masuk wad...
20 March 2012 : Ahmad Waqiuddin was born. Weighted 3.5 kg. Nampak kecik je tapi panjang.

Masa in labour ada seorang lagi tengah in labour jugak kat bilik sebelah. Dr Zarina's patient jugak. Juz a few minutes she gave birth, my turn pulak nak deliver. Hebat Dr Zarina ni... 2 org berturut2... bukan senang membidankan org. With her age... i really respected her.

This time giving birth after 7 years rasa sangat menyakitkan. Tapi syukur alhamdulillah, dengan izin Allah dapat bersalin normal.

Pregnant again?

Baby AW just turned 7 mths.

Period off again? Oops... pregnant again? Alhamdulillah, kurniaan Allah diterima dengan penuh kesyukuran.