Search This Blog

Friday, 19 April 2013

Kekal Jelita walaupun dah 40+

Perempuan mana yang tak bangga kalau dipuji ye tak? Memang sifat perempuan Allah cipta suka akan kecantikan & kesempurnaan.... dan kalau boleh nak nampak muda & fresh... tak lesu. Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana memberiku kesihatan yang baik.

Saya bukan nak riak tapi nak share .... kebanyakan kenalan baru yang bila diberitahu dah ada 5 orang anak, being not too obvious nak tahu umur saya akan bertanya : berapa umur anak awak yang sulung? Bila diberitahu "baru je dapat result spm".... timbul pula next favourite question dengan nada ecxited : "berapa pulak umur awak?"
Hehe... biasanya saya senyum dulu baru bagitau.... nak masuk 41, tahun ni.
Ada yang berkerut dahi... ada juga kata "u're kidding me"... "tak nampak macam 41 pun" (cuak jugak... nampak tua ke?) some would say "macamana maintain... nampak steady je". Betul ke dah 41?

Tiada rahsia malah i'm happy to share with everyone : jawapan saya ringkas "Shaklee!"

Kebanyakan supplement shaklee saya makan tapi my favourite adalah

(1) VITAMIN B XOMPLEX - mengurangkan stress.. so wajah sentiasa ceria
(2) VITAMIN C - selain meningkatkan antibodi ia membantu pembentukan kolagen. Jarang sekali kena selesema walaupun satu opis berlawan bersin.
(3) ESP - parut cepat hilang. Perut kenyang for a long time. Susu badan pun jadi pekat.
(4) OSTEMATRIX - tulang kuat. Baby AW pun dapat kalsium dari susu mama dia ni.
(5) VITAMIN E - bagi kulit nampak cantik & moist. Kalau garu takdela garisan putih atas kulit.
(6) OMEGA GUARD - good memory & jantung sihat, inshaa Allah.
(7) last but not least COLLAGEN POWDER.

Di samping tu setiap pagi sabtu pi jogging / breeze walk kat taman sambil menghirup udara pagi yang segar. Sejam je dah cukup.

"Alhamdulillah!"

1 comment: